Drie Fonteinen: Tradición, calidad y pasión

 
Armand Debelder és Drie Fonteinen. Aquesta pot semblar a priori una exageració però, és gràcies a la tossuderia, la persistència i l'obstinació d'aquest home que avui en dia un dels puntals del món làmbic belga no és només una realitat consolidada sinó plena de futur.
 
Las mejores cervezas lámbic también las podéis comprar online en www.belgasonline.com
 
Al 1953 Gaston Debelder (1917-2005) i la seva esposa Raymonde Dedoncker (1923-2005) se'n van a viure a Beersel on es fan càrrec de De Drie Fonteinen, una taverna construïda el 1883 i on a part de servir es mesclaven làmbiques.
 
Amb el pas dels anys el negoci passaria a mans dels fills de la parella, Guido i Armand. El primer s'acabaria fent càrrec del restaurant familiar i Armand acabaria esdevenint el Geuze blender. Tot i que els anys 90 no van ser especialment positius per a les cerveses de fermentació espontània, ja que la seva popularitat havia baixat molt, Armand no va defallir mai en el seu objectiu, no només de mesclar làmbiques sinó també de produir-les. La primera làmbica elaborada íntegrament en les seves modestes instal·lacions va veure la llum l'any 99.
 
Malauradament el 16 de maig de 2009 una fallada tècnica en el sistema de refrigeració del seu magatzem va estar a punt d'acabar de cop amb el somni d'Armand. Lluny però de desanimar-se i llençar totes les cerveses que s'havien reescalfat i per tant resultaven imbevibles, va tenir la genial idea de portar-les a una destil·leria i reconvertir-les en el conegut Armand's Spirit, les vendes del qual ajudarien a reflotar l'empresa.
 
FullSizeRender 6
 
Afortunadament aquests desgraciats esdeveniments ja formen part del passat i tot i que Drie Fonteinen continua sent una empresa molt petita, amb una producció de 1000 hectolitres anuals, els seus productes han obtingut un gran reconeixement internacional per la seva qualitat.
I per si això no fos prou, de cara al 2021 Armand Debelder, acompanyat per un nou equip, s'ha proposat augmentar la producció fins als 4000 hectolitres. Efectivament Michael Blanquart com a mestre cerveser i Werner Van Obberghem com a mestre financer, són les dues persones destinades a projectar cap al futur el llegat d'un Armand que continua mantenint intacta la passió que l'hi ha permès fer-se un lloc en l'Olimp làmbic.
 
A Lambicus les creacions de Drie Fonteinen sempre han tingut un lloc destacat, tant per la seva qualitat com per la filosofia que les inspira i per això us invitem a tastar-les.
I ja us avisem que disposem d'algunes de les seves joies més preuades!!!
 
Albert Martínez
 
Lambicus

Etiquetas: Cerveza belga, Barcelona, Lambicus, driefonteinen,, lámbica,